Rotary embleem

Aspergefestival Leusderweg

Voor een lokaal goed doel

Recept van de maand

Asperges met eieren, ham en basilicumboter (2 pers)

ingrediënten:
  • • 600 g asperges
  • • 10 g verse basilicum
  • • 3 eieren
  • • 450 g krieltjes in de schil
  • • vers gemalen zeezout en zwarte peper
  • • 60 g boter
  • • 1 teentje knoflook
  • • 75 g plakken gekookte beenham
  • • 75 g plakken gedroogde rauwe ham

 Asperges met eieren, ham en basilicumboter

 

 Voorbereiding

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Snijd van de asperges een stukje van de stelen. Pluk het basilicumblad af, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in repen. Was de eieren grondig.

 Bereidingswijze

• Leg de krieltjes in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de krieltjes gaar in 18 minuten. Leg na 10 minuten de eieren erbij en kook ze in 8 minuten hard.

• Kook de asperges volgens de basisbereiding.

• Neem de eieren uit de pan. Schrik ze onder stromend koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Giet de krieltjes af en houd ze warm in de pan.

• Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter, knijp de knoflookteen er boven uit en verwarm de boter 1 minuut. Roer de basilicum pas op het allerlaatst bij de warme boter, om zoveel mogelijk smaak te behouden.

• Serveer de asperges met de beide hamsoorten, eieren, krieltjes en de warme kruidenboter. Voeg aan tafel zout en peper naar smaak toe.

 

Reserveer nu uw pakket

 

 

Reserveer nu uw pakket en help ons met de ondersteuning van het goede doel.