Rotary embleem

Aspergefestival Leusderweg

Voor een lokaal goed doel

Asperges met aardappelsalade en gepocheerd ei

ingrediënten:

Voor 4 personen

500 gram asperges

4 eieren (verse)

Scheut azijn

1 zak (a 200 ml.) Knorr saus voor asperges

Voor de aardappelsalade

1,5 kilo aardappelen

1 ui

2 augurken

6 eetlepels mayonaise

1 theelepel mosterd

Zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schil de asperges met een dunschiller en snijd het onderste, houtige stukje eraf.

Breng de aardappelen in ruim koud water met een snufje zout aan de kook. Zet het vuur laag en kook de aardappelen met een deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen.

Kook ondertussen ook de asperges in ruim water in 20 minuten gaar.

Pel en snipper de ui. Hak de augurken fijn. Meng de mayonaise met de mosterd, de ui en de augurken. Breng op smaak met 2 eetlepels augurkenzuur en wat peper en zout. Meng de lauwe aardappelplakjes met het sausje en laat de aardappelsalade afkoelen.

Breng in een grote pan ruim water met het zout en de azijn tegen de kook aan. Breek de eieren een voor een boven een soeplepel en laat deze in het water zakken. Laat de eieren in ca. 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken.

Serveer de asperges met de aardappelsalade en het gepocheerde ei op een bord. Schenk de saus voor asperges over de asperges.

 

 

Reserveer nu uw pakket

 

 

Reserveer nu uw pakket en help ons met de ondersteuning van het goede doel.