Rotary embleem

Aspergefestival Leusderweg

Voor een lokaal goed doel

Goed Doel 2017

Tot Goed Doel is gekozen het ondersteunen van de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort met als streven om Amersfoort te voorzien van hardware (AED’s), software (sms-alertsysteem) en vrijwilligers (getrainde burgerhulpverleners), zodat op ieder moment en op iedere plaats in Amersfoort binnen zes minuten reanimatie kan worden verleend. In het huidige tijdsgewricht ontbreekt het echter aan voldoende fondsen om dit mogelijk te maken.

Rotaryclub Amersfoort-Regio organiseert daartoe voor de zevende keer het ‘Aspergefestival’ op de zaterdagen 6 en 13 mei 2017 op twee locaties aan de Leusderweg in Amersfoort.

Het bedrag dat van de opbrengst van het Aspergefestival 2016 is overgebleven na het beëindigen van het project Jeugd-EHBO is daarom inmiddels besteed aan de aanschaf van een AED-apparaat dat op 16 februari door onze Rotaryclub aangeboden is aan de manager van de Onze-Lieve-Vrouwetoren.

Eerste publieke AED
Dit eerste publieke AED-toestel is aan of in de nabijheid van de Onze-Lieve-Vrouwetoren bevestigd en is voor iedere burgerhulpverlener toegankelijk in het drukke uitgaanscentrum.

Om te bereiken dat er op ieder moment en op iedere plaats in Amersfoort binnen zes minuten reanimatie kan worden verleend, moeten er nog veel AED's volgen. Daarom is dit als lokaal goed doel gekozen voor het Aspergefestival Leusderweg 2017.

 

  

Reanimatie Netwerk Amersfoort

RNA-logo-normaal

Klik hier voor meer informatie over de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort.