Rotary embleem

Aspergefestival Leusderweg

Voor een lokaal goed doel

Aspergefestival Leusderweg

Vanuit deze bladzijde kunt u nog eens terugkijken op voorgaande jaargangen van het Aspergefestival Leusderweg.

In 2011 organiseerde de Rotaryclub Amersfoort-Regio voor het eerst een aspergeverkoop voor een lokaal goed doel, in samenwerking met de winkeliers van de Leusderweg in Amersfoort.

Deze eerste editie van het Aspergefestival Leusderweg werd een groot succes, zodat een nieuwe Amersfoortse traditie was geboren!

De editie van 2012 overtrof het succes van 2011 ruimschoots. Het assortiment werd uitgebreid, er waren meer deelnemende winkeliers, er was live muziek en de opbrengst nam met circa 35% toe

In de editie van 2013 nam de omzet ten opzichte van 2012 verder toe; de netto opbrengst nam circa 12,5% af door de extreem hoge aspergeprijzen door het koude voorjaar. Met de speciaal op ons verzoek ontwikkelde aspergelikeurbonbons introduceerden we een wereldprimeur.

Het resultaat van de editie van 2014 viel mee, ondanks het uitgesproken slechte weer van de eerste zaterdag en het veel te mooie weer van de tweede zaterdag waardoor het aantal kopers tegenviel. Ruim € 3300 werd netto voor het goede doel bijeengebracht.

Het resultaat van de editie van 2015 viel vanwege de vakantieperiode waarin beide zaterdagen vielen iets lager uit waardoor het aantal kopers tegenviel. Toch werd er ruim € 3170 netto voor het goede doel bijeengebracht.

Hoewel de editie van 2016 ook in een vakantieperiode viel, was de omzet 8 % hoger dan in het voorgaande jaar. Door het koude voorjaar was de aspergeprijs echter torenhoog, waardoor het resultaat toch lager uitviel. Desalniettemin werd er € 2825 netto voor het goede doel bijeengebracht.

Het resultaat van de editie van 2017 was lager dan in voorgaande jaren. Dit kwam doordat de eerste zaterdag in een vakantieperiode viel en door de hoge aspergeprijzen door de koude nachten. Toch werd er bijna € 2100 netto voor het goede doel bijeengebracht.

Het resultaat van de editie van 2018 was weer vergelijkbaar met dat van 2017. Er werd weer bijna € 2100 netto voor het goede doel bijeengebracht, dat door de overheid nog met 80% verhoogd wordt.